Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

TOEFL Sample Questions ›› Structure and Written

TOEFL Sample Questions : Structure and Written

Subject

Solve the following TOEFL questions by selecting the most appropriate subject from the given set of options.

  1. Most _______ who study abroad for years, return home with a good working knowledge of the language spoken in that particular country.

    1. Politicians
    2. Scientists
    3. Students
    4. None of the above

    Correct answer: c

  2. Recent studies have shown that the number of endangered species of _______ throughout the world fluctuates sharply and is chiefly determined by changes in weather conditions.

    1. Humans
    2. Animals
    3. Plants
    4. All of the above

    Correct answer: b

  3. A recent study of _______ between 2 and 4 years old has shown that in this period of their lives, they show no preference for cereals that have been sweetened either naturally or artificially.

    1. Children
    2. Adults
    3. Kids
    4. None of the above

    Correct answer: a

  4. Studies have shown that the influence of ________ upon the behavior of their children at early ages is measurable greater than the influence of peer groups or school teachers.

    1. Parents
    2. Grandparents
    3. Neighbors
    4. All of the above

    Correct answer: a

  5. Antifreeze agent lowers the melting point of any ________ to which it is added so that the liquid will not freeze in cool climatic conditions.

    1. Solid
    2. Liquid
    3. Gas
    4. All of the above

    Correct answer: b

  6. In the long run a ________ will always encroach upon freedom to the extent to which it has the power to do so; this is almost a natural law of politics, since, whatever the intentions of the men who exercise political power, the sheer momentum of government leads to a constant pressure upon the liberties of the citizen.

    1. Society
    2. Government
    3. Dictatorship
    4. None of the above

    Correct answer: b

  7. The debates made by the _______ were often bitter which finally deteriorated into mudslinging contests.

    1. Listeners
    2. Politicians
    3. Public
    4. None of the above

    Correct answer: c

  8. Though the ascent of the _______ is unpleasant, still anyone who makes it to the top is always rewarded by a spectacular view by the nature.

    1. Hills
    2. Mountain
    3. Forts
    4. None of the above

    Correct answer: b

  9. Our modern industrialized________ have been responsible for the greatest destruction of nature and life; indeed, it seems that more civilization results in greater death.

    1. Societies
    2. Parties
    3. People
    4. None of the above

    Correct answer: a

  10. The reports presented by _________ not only expounded the strengths of the bill, but it also acknowledged all its drawbacks too.

    1. The committee
    2. A committee
    3. Committee
    4. None of the above

    Correct answer: a

Back
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.