Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

TOEFL Sample Questions ›› Structure and Written

TOEFL Sample Questions : Structure and Written

Parallel Structure

Solve the following TOEFL questions by selecting the most appropriate parallel structure from the given set of options.

  1. Grammar is universal _________ in every language, no matter how widely spoken the language is.

    1. and plays a major role
    2. that plays a major role
    3. which played a major role
    4. and is playing a major role

    Correct answer: a

  2. At that time, _______ were forced to work together under colonizer's rule.

    1. slaves from a number of different ethnicities
    2. slaves for a number of different ethnicities
    3. number of slaves from different ethnicities
    4. slaves were from number of different ethnicities

    Correct answer: a

  3. Since, __________ to learn each other's languages, they developed a make-shift language called a pidgin.

    1. they were having no opportunity
    2. they had no opportunity
    3. they did not get any opportunity
    4. they could not find any opportunity

    Correct answer: b

  4. Slave children did not simply copy ___________ uttered by their elders, they adapted their words to create a new and a more exprssive language than ever before.

    1. the words of strings
    2. the words that were in a string
    3. the strings of words
    4. the strings that made the words

    Correct answer: c

  5. The probiotic bacteria in most yogurts help keep your digestive system healthy, ________ lower incidence of gas, bloating, and constipation, which can keep your tummy looking flat.

    1. which is translated into a
    2. that is translating into a
    3. which translates into a
    4. which is being translated into a

    Correct answer: c

  6. The red bell peppers also act as stimulators for the digestive system and __________ to be metabolism-boosters, helping you to lose some of the unwanted pounds.

    1. are being showed
    2. are showing
    3. that are to be shown
    4. have been shown

    Correct answer: d

  7. Peppermint ____________ to reduce the bloating and indigestion and soothe the gastro intestinal tract also known as GI tract all around.

    1. has the property
    2. is having the property
    3. had the properties
    4. are the properties that are had

    Correct answer: a

  8. Not only are leafy greens __________ volume to your meals without the calories, but they are chock full of nutrients such as folate, iron, calcium, magnesium, potassium as well as fiber and vitamins such as A, K and C and are easy to incorporate into your day.

    1. greatest way of adding
    2. a great way to add
    3. a more good way of adding
    4. are adding to the

    Correct answer: b

  9. The body shows _____________ to whole grain as compared to refined carbohydrate like rice and white bread. So replace those meals of white rice and milk bread with whole grains like lentils, brown rice, and whole wheat bread for a trimmer waistline.

    1. a decreasing response to insulin
    2. a response decreasing to insulin
    3. a decreased insulin response
    4. reduction in response to insulin

    Correct answer: c

  10. Mono-unsaturated fats _________, work to reduce belly fat and don't increase calorie intake.

    1. like those found in olive oil
    2. that are found in olive oil like those
    3. like olive oil are found in those
    4. found in the olive oil like those

    Correct answer: a

Back
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.