Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

TOEFL Sample Questions ›› Structure and Written

TOEFL Sample Questions : Structure and Written

Solve the following TOEFL questions by selecting the most appropriate adjective clause from the given set of options.

  1. _______, healthy mane without the help of a professional stylist can sometimes seem as elusive as the Holy Grail.

    1. A gorgeous
    2. The gorgeous
    3. an gorgeous
    4. none of the above

    Correct answer: a

  2. Our metaphorical plates ___________ more things to do than we can imagine and then there's the internet as an add-on that keeps people way longer than they should.

    1. is overflowing with
    2. are overflowing with
    3. are overflowed by
    4. none of the above

    Correct answer: b

  3. Like mangoes, bananas are also considered unhealthy for weight watchers and diabetics due to their sugar and calorie content, and thought to have a high glycaemic index that leads to __________ blood sugar levels.

    1. a increase in
    2. the increase in
    3. an increase in
    4. an increement in

    Correct answer: c

  4. Scientists see confirmation of his theory __________ into the still unexplained "dark matter" they believe pervades the universe and into the possibility of a fourth or more dimensions, or of parallel universes.

    1. as accelerated confirmations
    2. an accelerating confirmation
    3. the accelerating confirmation
    4. as accelerating investigations

    Correct answer: d

  5. People everywhere have had an awakening about the need to be healthy, to exercise, to have a healthy and nutritious diet; and there is a huge amount of information available in the form of books, or on the internet ___________ and what is unhealthy!

    1. about what is healthy
    2. on what is healthy
    3. for what is healthy
    4. of what is healthy

    Correct answer: a

  6. The fact is that no food can be termed as 'good' or 'bad' food because all food items _______ and drawbacks.

    1. have their benefits
    2. have their own benefits
    3. are having their own benefits
    4. have had their own benefits

    Correct answer: b

  7. All these not only have their own antioxidant properties, but the mango itself ________ polyphenolic antioxidants that protect against colon and breast cancer.

    1. is the rich source of
    2. is the rich source for
    3. is a rich source of
    4. is a richest source of

    Correct answer: c

  8. Mangoes are also a good source of potassium, an important mineral in the body required for electrolyte balance, as well as a source of copper, __________ many enzymes and is also involved in red blood cell production.

    1. that is a good co-factor for
    2. which is a co-factor of
    3. which is a co-factor for
    4. which will be a co-factor of

    Correct answer: c

  9. _________ snow leopard inhabits the high Himalayas and the best time to hope to see it is the harsh, inhospitable winter when it follows the blue sheep to its grazing grounds.

    1. The rare
    2. A rare
    3. An rare
    4. The rarest

    Correct answer: a

  10. Bananas help to reduce depression due to the presence of tryptophan, ____________ and also acts a good source of fibre in order to help to relieve constipation.

    1. a well-known mood enhancer
    2. the well-known mood enhancer
    3. which is a well known mood enhancer
    4. that enhances the mood very well

    Correct answer: a

Back
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.