Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Oracle Sample Questions ›› Oracle SQL

Technical Sample Questions

Oracle Sample Questions : Oracle SQL

  1. What are the most important DDL statements in SQL?

    Answer: The most important DDL statements in SQL are:

    • create table-creates a new database table
    • alter table-alters (changes) a database table
    • drop table-deletes a database table
    • create index-creates an index (search key)
    • drop index-deletes an index

  2. What are the different SELECT statements?

    Answer: The SELECT statements are:

    • SELECT column_name(s) FROM table_nameSELECT DISTINCT column_name(s) FROM table_name
    • SELECT column FROM table WHERE column operator value
    • SELECT column FROM table WHERE column LIKE pattern
    • SELECT column,SUM(column) FROM table GROUP BY column
    • SELECT column,SUM(column) FROM table GROUP BY column HAVING SUM(column) condition value

  3. What are the INSERT INTO Statements?

    Answer: The INSERT INTO statements are:

    • INSERT INTO table_name VALUES (value1, value2,....)
    • INSERT INTO table_name (column1, column2,...) VALUES (value1, value2,....)

  4. Write theUpdate Statement?

    Answer: UPDATE table_name SET column_name = new_value WHERE column_name = some_value

  5. What are the Delete Statements?

    Answer: These are:

    • DELETE FROM table_name WHERE column_name = some_value

    Delete All Rows:

    • DELETE FROM table_name
    • DELETE * FROM table_name

  6. how we can sort the Rows?

    Answer: There are mainly three types:

    • SELECT column1, column2,...FROM table_name ORDER BY columnX, columnY,..
    • SELECT column1, column2,...FROM table_name ORDER BY columnX DESC
    • SELECT column1, column2,...FROM table_name ORDER BY columnX DESC, columnY ASC

  7. Explain IN operator.

    Answer: The IN operator may be used if you know the exact value you want to return for at least one of the columns.

    SELECT column_name FROM table_name WHERE column_name IN (value1,value2,..)

  8. Explain BETWEEN...AND

    Answer: SELECT column_name FROM table_name WHERE column_name BETWEEN value1 AND value2 The values can be numbers, text, or dates.

« Previous

Oracle SQL Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-28
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.