Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Oracle Sample Questions ›› Oracle Interview Questions

Technical Sample Questions

Oracle Sample Questions : Oracle Interview Questions

  1. What's the length of SQL integer ?

    Answer: 32 bit length

  2. What is the difference between foreign key and reference key ?

    Answer: Foreign key is the key i.e.attribute which refers to another table primary key. Reference key is the primary key of table referred by another table.

  3. Can dual table be deleted, dropped or altered or updated or inserted ?

    Answer: Yes

  4. If content of dual is updated to some value computation takes place or not ?

    Answer: Yes

  5. If any other table same as dual is created would it act similar to dual?

    Answer: Yes

  6. For which relational operators in where clause, index is not used ?

    Answer: <> , like '%...' is NOT functions, field +constant, field||''

  7. .Assume that there are multiple databases running on one machine.How can you switch from one to another ?

    Answer: Changing the ORACLE_SID

  8. What are the advantages of Oracle ?

    Answer: Portability : Oracle is ported to more platforms than any of its competitors, running on more than 100 hardware platforms and 20 networking protocols. Market Presence : Oracle is by far the largest RDBMS vendor and spends more on R & D than most of its competitors earn in total revenue.This market clout means that you are unlikely to be left in the lurch by Oracle and there are always lots of third party interfaces available. Backup and Recovery : Oracle provides industrial strength support for on-line backup and recovery and good software fault tolerence to disk failure.You can also do point-in-time recovery. Performance : Speed of a 'tuned' Oracle Database and application is quite good, even with large databases.Oracle can manage > 100GB databases. Multiple database support : Oracle has a superior ability to manage multiple databases within the same transaction using a two-phase commit protocol.

  9. What is a forward declaration ? What is its use ?

    Answer: PL/SQL requires that you declare an identifier before using it.Therefore, you must declare a subprogram before calling it.This declaration at the start of a subprogram is called forward declaration.A forward declaration consists of a subprogram specification terminated by a semicolon.

  10. What are actual and formal parameters ?

    Answer: Actual Parameters : Subprograms pass information using parameters.The variables or expressions referenced in the parameter list of a subprogram call are actual parameters.For example, the following procedure call lists two actual parameters named emp_num and amount:
    Eg.raise_salary(emp_num, amount);

    Formal Parameters : The variables declared in a subprogram specification and referenced in the subprogram body are formal parameters.For example, the following procedure declares two formal parameters named emp_id and increase:
    Eg.PROCEDURE raise_salary (emp_id INTEGER, increase REAL) IS current_salary REAL;

« Previous || Next »

Oracle Interview Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-106
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.