Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Oracle Sample Questions ›› Oracle Interview Questions

Technical Sample Questions

Oracle Sample Questions : Oracle Interview Questions

  1. What is Auditing ?

    Answer: The database has the ability to audit all actions that take place within it. a) Login attempts, b) Object Accesss, c) Database Action Result of Greatest(1,NULL) or Least(1,NULL) NULL

  2. While designing in client/server what are the 2 imp.things to be considered ?

    Answer: Network Overhead (traffic), Speed and Load of client server

  3. What are the disadvantages of SQL ?

    Answer: Disadvantages of SQL are :

    • Cannot drop a field
    • Cannot rename a field
    • Cannot manage memory
    • Procedural Language option not provided
    • Index on view or index on index not provided
    • View updation problem

  4. When to create indexes ?

    Answer: To be created when table is queried for less than 2% or 4% to 25% of the table rows.

  5. How can you avoid indexes ?

    Answer: To make index access path unavailable

    • Use FULL hint to optimizer for full table scan
    • Use INDEX or AND-EQUAL hint to optimizer to use one index or set to indexes instead of another.
    • Use an expression in the Where Clause of the SQL.

  6. What is the result of the following SQL :
    Select 1 from dual UNION Select 'A' from dual;

    Answer: Error

  7. Can database trigger written on synonym of a table and if it can be then what would be the effect if original table is accessed.

    Answer: Yes, database trigger would fire.

  8. Can you alter synonym of view or view ?

    Answer: No

  9. Can you create index on view

    Answer: No.

  10. What is the difference between a view and a synonym ?

    Answer: Synonym is just a second name of table used for multiple link of database.View can be created with many tables, and with virtual columns and with conditions.But synonym can be on view.

« Previous || Next »

Oracle Interview Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-106
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.