Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Oracle Sample Questions ›› Oracle Interview Questions

Technical Sample Questions

Oracle Sample Questions : Oracle Interview Questions

  1. Can a trigger written for a view ?

    Answer: No

  2. If all the values from a cursor have been fetched and another fetch is issued, the output will be : error, last record or first record ?

    Answer: Last Record

  3. A table has the following data : [[5, Null, 10]].What will the average function return ?

    Answer: 7.5

  4. Is Sysdate a system variable or a system function?

    Answer: System Function

  5. Consider a sequence whose currval is 1 and gets incremented by 1 by using the nextval reference we get the next number 2.Suppose at this point we issue an rollback and again issue a nextval.What will the output be ?

    Answer: 3

  6. Definition of relational DataBase by Dr.Codd (IBM)?

    Answer: A Relational Database is a database where all data visible to the user is organized strictly as tables of data values and where all database operations work on these tables.

  7. What is Multi Threaded Server (MTA) ?

    Answer: In a Single Threaded Architecture (or a dedicated server configuration) the database manager creates a separate process for each database user.But in MTA the database manager can assign multiple users (multiple user processes) to a single dispatcher (server process), a controlling process that queues request for work thus reducing the databases memory requirement and resources.

  8. Which are initial RDBMS, Hierarchical & N/w database ?

    Answer:

    • RDBMS - R system
    • Hierarchical - IMS
    • N/W - DBTG

  9. Difference between Oracle 6 and Oracle 7

    Answer:
    ORACLE 7 ORACLE 6
    Cost based optimizer Rule based optimizer
    Shared SQL AreaSQL area allocated for each user
    Multi Threaded ServerSingle Threaded Server
    Hash ClustersOnly B-Tree indexing
    Roll back Size Adjustment No provision
    Truncate commandNo provision
    Distributed DatabaseDistributed Query
    Table replication & snapshotsNo provision
    Client/Server TechNo provision

  10. What is Functional Dependency

    Answer: Given a relation R, attribute Y of R is functionally dependent on attribute X of R if and only if each X-value has associated with it precisely one -Y value in R

« Previous || Next »

Oracle Interview Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-106
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.