Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Oracle Sample Questions ›› Oracle Interview Questions

Technical Sample Questions

Oracle Sample Questions : Oracle Interview Questions

  1. What are the constructs of a procedure, function or a package ?

    Answer: The constructs of a procedure, function or a package are :

    • variables and constants
    • cursors
    • exceptions

  2. Why Create or Replace and not Drop and recreate procedures ?

    Answer: So that Grants are not dropped.

  3. Can you pass parameters in packages ? How ?

    Answer: Yes.You can pass parameters to procedures or functions in a package.

  4. What are the parts of a database trigger ?

    Answer: The parts of a trigger are:

    • A triggering event or statement
    • A trigger restriction
    • A trigger action

  5. What are the various types of database triggers ?

    Answer: There are 12 types of triggers, they are combination of :

    • Insert, Delete and Update Triggers.
    • Before and After Triggers.
    • Row and Statement Triggers.

  6. What is the advantage of a stored procedure over a database trigger ?

    Answer: We have control over the firing of a stored procedure but we have no control over the firing of a trigger.

  7. What is the maximum no.of statements that can be specified in a trigger statement ?

    Answer: One.

  8. Can views be specified in a trigger statement ?

    Answer: No

  9. What are the values of :new and :old in Insert/Delete/Update Triggers ?

    Answer: INSERT : new = new value, old = NULL
    DELETE : new = NULL, old = old value
    UPDATE : new = new value, old = old value

  10. What are cascading triggers? What is the maximum no of cascading triggers at a time?

    Answer: When a statement in a trigger body causes another trigger to be fired, the triggers are said to be cascading.Max = 32.

« Previous || Next »

Oracle Interview Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-106
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.