Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Oracle Sample Questions ›› Oracle General Questions

Technical Sample Questions

Oracle Sample Questions : Oracle General Questions

  1. When do you use WHERE clause and when do you use HAVING clause?

    Answer: The WHERE condition lets you restrict the rows selected to those that satisfy one or more conditions.Use the HAVING clause to restrict the groups of returned rows to those groups for which the specified condition is TRUE.

  2. There is a % sign in one field of a column.What will be the query to find it?

    Answer: SELECT column_name FROM table_name WHERE column_name LIKE '%\%%' ESCAPE '\';

  3. What is difference between SUBSTR and INSTR?

    Answer: INSTR function search string for sub-string and returns an integer indicating the position of the character in string that is the first character of this occurrence.SUBSTR function return a portion of string, beginning at character position, substring_length characters long.SUBSTR calculates lengths using characters as defined by the input character set.

  4. Which data type is used for storing graphics and images?

    Answer: Raw, Long Raw, and BLOB.

  5. What is difference between SQL and SQL*PLUS?

    Answer: SQL is the query language to manipulate the data from the database.SQL*PLUS is the tool that lets to use SQL to fetch and display the data.

  6. What is difference between UNIQUE and PRIMARY KEY constraints?

    Answer: An UNIQUE key can have NULL whereas PRIMARY key is always not NOT NULL.Both bears unique values.

  7. What is difference between Rename and Alias?

    Answer: Rename is actually changing the name of an object whereas Alias is giving another name (additional name) to an existing object.

  8. How do you switch from an init.ora file to a spfile?

    Answer: Issue the create spfile from pfile command.

  9. Explain the difference between a data block, an extent and a segment.

    Answer: A data block is the smallest unit of logical storage for a database object.As objects grow they take chunks of additional storage that are composed of contiguous data blocks.These groupings of contiguous data blocks are called extents.All the extents that an object takes when grouped together are considered the segment of the database object.

  10. Give two examples of how you might determine the structure of the table DEPT.

    Answer: Use the describe command or use the dbms_metadata.get_ddl package.

« Previous || Next »

Oracle General Sample Question Number: 1-10|11-20|21-30|31-40|41-50|51-56
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.