Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Technical Sample Questions : Operating Systems Sample Questions

  1. What is an idle thread?

    Answer:

    The special thread a dispatcher will execute when no ready thread is found.

  2. What is FtDisk?

    Answer:

    It is a fault tolerance disk driver for Windows NT.
  3. What are the possible threads a thread can have?

    Answer:

    • Ready
    • Standby
    • Running
    • Waiting
    • Transition
    • Terminated.
  4. What are rings in Windows NT?

    Answer:

    Windows NT uses protection mechanism called rings provides by the process to implement separation between the user mode and kernel mode.
  5. What is Executive in Windows NT?

    Answer:

    In Windows NT, executive refers to the operating system code that runs in kernel mode.
  6. What are the sub-components of I/O manager in Windows NT?

    Answer:

    • Network redirector/ Server
    • Cache manager.
    • File systems
    • Network driver
    • Device driver
  7. What are DDks? Name an operating system that includes this feature.

    Answer:

    DDks are device driver kits, which are equivalent to SDKs for writing device drivers. Windows NT includes DDks.
  8. What level of security does Windows NT meets?

    Answer:

    C2 level security.

« Previous

Operating systems Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-48
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.