Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Java Sample Questions ›› Java questions

Technical General Java Sample Questions

  1. Can a abstract method have the static qualifier?

    Answer: No

  2. What are the different types of qualifier and What is the default qualifier?

    Answer: public, protected, private, package (default)

  3. What is the super class of Hashtable?

    Answer: Dictionary

  4. What is a lightweight component?

    Answer: Lightweight components are the one which doesn't go with the native call to obtain the graphical units.They share their parent component graphical units to render them.Example, Swing components

  5. What is a heavyweight component?

    Answer: For every paint call, there will be a native call to get the graphical units.Example, AWT.

  6. What is an applet?

    Answer: Applet is a program which can get downloaded into a client environment and start executing there.

  7. What do you mean by a Classloader?

    Answer: Classloader is the one which loads the classes into the JVM.

  8. What are the implicit packages that need not get imported into a class file?

    Answer: java.lang

  9. What is the difference between lightweight and heavyweight component?

    Answer: Lightweight components reuses its parents graphical units.Heavyweight components go with the native graphical unit for every component.Lightweight components are faster than the heavyweight components.

  10. What are the ways in which you can instantiate a thread?

    Answer: Using Thread class By implementing the Runnable interface and giving that handle to the Thread class.

Next »

Java Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160| 161-170| 171-180| 181-190| 191-200| 201-210| 211-220| 221-230| 231-240| 241-250| 251-260| 261-270| 271-280| 281-290| 291-300| 301-310| 311-320| 321-330
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.