Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Java Sample Questions ›› Java questions

Technical General Java Sample Questions

  1. What are the legal operands of the instanceof operator?

    Answer: The left operand is an object reference or null value and the right operand is a class, interface, or array type.

  2. What an I/O filter?

    Answer: An I/O filter is an object that reads from one stream and writes to another, usually altering the data in some way as it is passed from one stream to another.

  3. If an object is garbage collected, can it become reachable again?

    Answer: Once an object is garbage collected, it ceases to exist. It can no longer become reachable again.

  4. What are E and PI?

    Answer: E is the base of the natural logarithm and PI is mathematical value pi.

  5. Are true and false keywords?

    Answer: The values true and false are not keywords.

  6. What is the difference between the File and RandomAccessFile classes?

    Answer: The File class encapsulates the files and directories of the local file system. The RandomAccessFile class provides the methods needed to directly access data contained in any part of a file.

  7. What happens when you add a double value to a String?

    Answer: The result is a String object.

  8. What is your platform's default character encoding?

    Answer: If you are running Java on English Windows platforms, it is probably Cp1252. If you are running Java on English Solaris platforms, it is most likely 8859_1.

  9. Which package is always imported by default?

    Answer: The java.lang package is always imported by default.

  10. What interface must an object implement before it can be written to a stream as an object?

    Answer: An object must implement the Serializable or Externalizable interface before it can be written to a stream as an object.

« Previous || Next »

Java Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160| 161-170| 171-180| 181-190| 191-200| 201-210| 211-220| 221-230| 231-240| 241-250| 251-260| 261-270| 271-280| 281-290| 291-300| 301-310| 311-320| 321-330
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.