Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Java Sample Questions ›› Java questions

Technical General Java Sample Questions

  1. When you think about optimization, what is the best way to findout the time/memory consuming process?

    Answer: Using profiler

  2. What is the purpose of assert keyword used in JDK1.4.x?

    Answer: In order to validate certain expressions.It effectively replaces the if block and automatically throws the AssertionError on failure.This keyword should be used for the critical arguments.Meaning, without that the method does nothing.

  3. How will you get the platform dependent values like line separator, path separator, etc., ?

    Answer: Using Sytem.getProperty() (line.separator, path.separator, )

  4. What is skeleton and stub? what is the purpose of those?

    Answer: Stub is a client side representation of the server, which takes care of communicating with the remote server.Skeleton is the server side representation.But that is no more in use it is deprecated long before in JDK.

  5. What is the final keyword denotes?

    Answer: final keyword denotes that it is the final implementation for that method or variable or class.You cant override that method/variable/class any more.

  6. What is the significance of ListIterator?

    Answer: You can iterate back and forth.

  7. What is the major difference between LinkedList and ArrayList?

    Answer: LinkedList are meant for sequential accessing.ArrayList are meant for random accessing.

  8. What is nested class?

    Answer: If all the methods of a inner class is static then it is a nested class.

  9. What is inner class?

    Answer: If the methods of the inner class can only be accessed via the instance of the inner class, then it is called inner class.

  10. What is composition?

    Answer: Holding the reference of the other class within some other class is known as composition.

« Previous || Next »

Java Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160| 161-170| 171-180| 181-190| 191-200| 201-210| 211-220| 221-230| 231-240| 241-250| 251-260| 261-270| 271-280| 281-290| 291-300| 301-310| 311-320| 321-330
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.