Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Java Sample Questions ›› Java questions

Technical General Java Sample Questions

  1. What is the base class for Error and Exception?

    Answer: Throwable

  2. What is the byte range??

    Answer: 128 to 127

  3. What is the implementation of destroy method in java..is it native or java code?

    Answer: This method is not implemented.

  4. What is a package?

    Answer: To group set of classes into a single unit is known as packaging.Packages provides wide namespace ability.

  5. What are the approaches that you will follow for making a program very efficient?

    Answer: By avoiding too much of static methods avoiding the excessive and unnecessary use of synchronized methods Selection of related classes based on the application (meaning synchronized classes for multiuser and non-synchronized classes for single user) Usage of appropriate design patterns Using cache methodologies for remote invocations Avoiding creation of variables within a loop and lot more.

  6. What is a DatabaseMetaData?

    Answer: Comprehensive information about the database as a whole.

  7. What is Locale?

    Answer: A Locale object represents a specific geographical, political, or cultural region

  8. How will you load a specific locale?

    Answer: Using ResourceBundle.getBundle();

  9. What is JIT and its use?

    Answer: Really, just a very fast compiler In this incarnation, pretty much a one-pass compiler no offline computations.So you cant look at the whole method, rank the expressions according to which ones are re-used the most, and then generate code.In theory terms, its an on-line problem.

  10. Is JVM a compiler or an interpreter?

    Answer: Interpreter

« Previous || Next »

Java Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160| 161-170| 171-180| 181-190| 191-200| 201-210| 211-220| 221-230| 231-240| 241-250| 251-260| 261-270| 271-280| 281-290| 291-300| 301-310| 311-320| 321-330
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.