Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Java Sample Questions ›› Java questions

Technical General Java Sample Questions

  1. What is garbage collection? What is the process that is responsible for doing that in java?

    Answer: Reclaiming the unused memory by the invalid objects.Garbage collector is responsible for this process

  2. What kind of thread is the Garbage collector thread?

    Answer: It is a daemon thread.

  3. What is a daemon thread?

    Answer: These are the threads which can run without user intervention.The JVM can exit when there are daemon thread by killing them abruptly.

  4. How will you invoke any external process in Java?

    Answer: Runtime.getRuntime().exec(.)

  5. What is the finalize method do?

    Answer: Before the invalid objects get garbage collected, the JVM give the user a chance to clean up some resources before it got garbage collected.

  6. What is mutable object and immutable object?

    Answer: If a object value is changeable then we can call it as Mutable object.(Ex., StringBuffer, ) If you are not allowed to change the value of an object, it is immutable object.(Ex., String, Integer, Float,)

  7. What is the basic difference between string and stringbuffer object?

    Answer: String is an immutable object.StringBuffer is a mutable object.

  8. What is the purpose of Void class?

    Answer: The Void class is an uninstantiable placeholder class to hold a reference to the Class object representing the primitive Java type void.

  9. What is reflection?

    Answer: Reflection allows programmatic access to information about the fields, methods and constructors of loaded classes, and the use reflected fields, methods, and constructors to operate on their underlying counterparts on objects, within security restrictions.

  10. What is Class.forName() does and how it is useful?

    Answer: It loads the class into the ClassLoader.It returns the Class.Using that you can get the instance ( class-instance.newInstance() ).

« Previous || Next »

Java Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160| 161-170| 171-180| 181-190| 191-200| 201-210| 211-220| 221-230| 231-240| 241-250| 251-260| 261-270| 271-280| 281-290| 291-300| 301-310| 311-320| 321-330
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.