Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Java Sample Questions ›› Java questions

Technical General Java Sample Questions

  1. What is a Marker Interface?

    Answer: An interface with no methods.Example: Serializable, Remote, Cloneable

  2. What interface do you implement to do the sorting?

    Answer: Comparable

  3. What is the eligibility for a object to get cloned?

    Answer: It must implement the Cloneable interface.

  4. What is the purpose of abstract class?

    Answer: It is not an instantiable class.It provides the concrete implementation for some/all the methods.So that they can reuse the concrete functionality by inheriting the abstract class.

  5. What is the difference between interface and abstract class?

    Answer: Abstract class defined with methods.Interface will declare only the methods.Abstract classes are very much useful when there is some functionality across various classes.Interfaces are well suited for the class, which varies in functionality but with the same method signatures.

  6. What do you mean by RMI and How it is useful?

    Answer: RMI is a remote method invocation.Using RMI, you can work with remote object.The function calls are as though you are invoking a local variable.So it gives you a impression that you are working really with a object that resides within your own JVM though it is somewhere.

  7. What is the protocol used by RMI?

    Answer: RMI-IIOP

  8. What is a hashCode?

    Answer: hash code value for this object which is unique for every object.

  9. What is a thread?

    Answer: Thread is a block of code which can execute concurrently with other threads in the JVM.

  10. What is the algorithm used in Thread scheduling?

    Answer: Fixed priority scheduling.

« Previous || Next »

Java Sample Question Number: 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-90| 91-100| 101-110| 111-120| 121-130| 131-140| 141-150| 151-160| 161-170| 171-180| 181-190| 191-200| 201-210| 211-220| 221-230| 231-240| 241-250| 251-260| 261-270| 271-280| 281-290| 291-300| 301-310| 311-320| 321-330
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.