Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Java Sample Questions ›› EJB Java Sample Questions

Java Technical Sample Questions : EJB Sample Questions

  1. What is Horizontal Scaling?

    Answer: When Clones of an application server are defined on multiple physical m/c, it is called Horizontal Scaling.The objective is to use more than one less powerful m/c more efficiently.

  2. What is a Server Group?

    Answer: A server group is a template of an Application Server(and its contents) i.e, it is a logical representation of the application server.It has the same structure and attributes as the real Application Server, but it is not associated with any node, and does not correspond to any real server process running on any node.

  3. What is a Clone?

    Answer: The copies of a server group are called Clones.But unlike a Server Group Clones are associated with a node and are real server process running in that node.

  4. What is Ripple Effect?

    Answer: The process of propagating the changes in the properties of a server group during runtime to all the associated clones is called Ripple Effect.

  5. What level of Load Balancing is possible with EJBs?

    Answer: The workload management service provides load balancing for the following types of enterprise beans:

    • Homes of entity or session beans
    • Instances of entity beans
    • Instances of stateless session beans

  6. What is the basic requirement for in-memory replication in Weblogic?

    Answer: The data in session should consist only of Serialized objects.Only setAttribute function should be used to set objects in session.

  7. How JDBC services can be used in clustered environment?

    Answer: Identical DataSource has to be created in each clustered server instances and configure to use different connection pools.

  8. What are the services that should not be used in a Clustered Environment?

    Answer: The services that should not be used in Clustered Environment are:

    • File Services
    • Time services
    • Weblogic events
    • Weblogic Workspaces

  9. Mention some tools to cluster Web Servers?

    Answer: Web Servers can be clustered using Edge Server or DNS.

  10. What is in-memory replication?

    Answer: The process by which the contents in the memory of one physical machine are replicated in all the machine in the cluster is called in-memory replication.
    Difference Between Abstraction and Encapsulation - Abstraction is removing some distinctions between objects, so as to show their commonalities.Encapsulation is hiding the details of the implementation of an object so that there are no external dependencies on the particular implementation.

« Previous || Next »

EJB Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-89
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.