Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Java Sample Questions ›› EJB Java Sample Questions

Java Technical Sample Questions : EJB Sample Questions

  1. What is the relationship between local interfaces and container-managed relationships?

    Answer: Entity beans that have container-managed relationships with other entity beans, must be accessed in the same local scope as those related beans, and therefore typically provide a local client view.In order to be the target of a container-managed relationship, an entity bean with container-managed persistence must provide a local interface.

  2. What does a remove method do for different cases of beans?

    Answer: Stateless Session : Does not do anything to the bean as moving the bean from free pool to cache are managed by the container depending on load.Stateful Session: Removes the bean from the cache.Entity Bean: Deletes the bean (data) from persistent storage

  3. How does a container-managed relationship work?

    Answer: An entity bean accesses related entity beans by means of the accessor methods for its container-managed relationship fields, which are specified by the cmr-field elements of its abstract persistence schema defined in the deployment descriptor.Entity bean relationships are defined in terms of the local interfaces of the related beans, and the view an entity bean presents to its related beans is defined by its local home and local interfaces.Thus, an entity bean can be the target of a relationship from another entity bean only if it has a local interface.

  4. What is the new basic requirement for a CMP entity bean class in 2.0 from that of ejb 1.1?

    Answer: It must be abstract class.The container extends it and implements methods which are required for managing the relationships

  5. What are the basic classes required in the client for invoking an EJB?

    Answer: The home and the remote interfaces, the implementation of the Naming Context Factory, the stubs and skeletons.In some App servers the stubs and the skeletons can be dynamically downloaded from the server

  6. What is the difference between Message Driven Beans and Stateless Session beans?

    Answer: Message-driven beans are different from stateless session EJBs in several significant ways:

    • Message-driven beans process multiple JMS messages asynchronously, rather than processing a serialized sequence of method calls.
    • Message-driven beans have no home or remote interface, and therefore cannot be directly accessed by internal or external clients.Clients interact with message-driven beans only indirectly, by sending a message to a JMS Queue or Topic.
    • Only the container directly interacts with a message-driven bean by creating bean instances and passing JMS messages to those instances as necessary.
    • The Container maintains the entire lifecycle of a message-driven bean; instances cannot be created or removed as a result of client requests or other API calls.

  7. What is the need for Clustering?

    Answer: To scale the application so that it is highly available and has high throughput.

  8. What are the benefits of Clustering and workload management?

    Answer: ThE benefits of Clustering and workload management are:

    • It balances client processing requests, allowing incoming work requests to be distributed according to a configured Workload Management selection policy.
    • It provides fail over capability by redirecting client requests to a running server when one or more servers are unavailable.This improves the availability of applications and administrative services.
    • It enables systems to be scaled up to serve a higher client load than provided by the basic configuration.With server groups and clones additional instances of servers can easily be added to the configuration.
    • It enables servers to be transparently maintained and upgraded while applications remain available for users.
    • It centralizes administration of application servers and other objects.

  9. What are the types of Scaling?

    Answer: There are two types of scaling:

    • Vertical Scaling
    • Horizontal Scaling

  10. What is Vertical Scaling?

    Answer: When multiple server clones of an application server are defined on the same physical m/c, it is called Vertical Scaling.The objective is to use the processing power of that m/c more efficiently.

« Previous || Next »

EJB Sample Question Number : 1-10| 11-20| 21-30| 31-40| 41-50| 51-60| 61-70| 71-80| 81-89
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.