Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Technical Sample Questions : C |  C++ |  Oracle |  Java | Unix |  Operating Systems |  Data Structure

Technical Sample Questions

Data Structure Sample Questions

  1. Convert the expression ((A + B) * C - (D - E) ^ (F + G)) to equivalent Prefix and Postfix notations.

    Answer: Prefix Notation: ^ - * +ABC - DE + FG

    Postfix Notation: AB + C * DE - - FG + ^

  2. How many null branches are there in a binary tree with 20 nodes?

    Answer: 21

    Let us take a tree with 5 nodes (n=5)

    It will have only 6 (ie,5+1) null branches.
    A binary tree with n nodes has exactly n+1 null nodes.

  3. What are the methods available in storing sequential files?

    Answer: The methods available in storing sequential files are:

    • Straight merging,
    • Natural merging,
    • Polyphase sort,
    • Distribution of Initial runs.

  4. How many different trees are possible with 10 nodes ?

    Answer: 1014

    For example, consider a tree with 3 nodes(n=3), it will have the maximum combination of 5 different (ie, 23 - 3 = 5) trees.

           i              ii                     iii                     iv                     v

    In general:
    If there are n nodes, there exist 2n-n different trees.

  5. List out few of the Application of tree data-structure?

    Answer: The list is as follows:

    • The manipulation of Arithmetic expression,
    • Symbol Table construction,
    • Syntax analysis.

  6. List out few of the applications that make use of Multilinked Structures?

    Answer: The applications are listed below:

    • Sparse matrix,
    • Index generation.

  7. In tree construction which is the suitable efficient data structure?

    Answer: Linked list is the efficient data structure.

  8. What is the type of the algorithm used in solving the 8 Queens problem?

    Answer: Backtracking

« Previous || Next »

Data structure Sample Question Number : 1-7| 8-15| 16-21| 22-29| 30-32
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.