Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Physics

Science Bowl Sample Questions : Physics

  1. Sound frequencies below 16 Hertz are usually referred to by scientists as:

    Answer: infrasonic

  2. Heat cannot pass from a cooler substance to a warmer substance without some other process being involved. This is an example of which law of thermodynamics?

    Answer: the second law

  3. What is the dramatic increase in amplitude called when the frequency of forced vibrations on a body matches the body's natural vibration frequency?

    Answer: resonance

  4. Who determined that the square of a planet's period is proportional to the cube of its average distance from the sun?

    Answer: Kepler

  5. A color made from the addition of two primary colors is called:

    Answer: secondary color

  6. What law yields an equation that is used in determining crystal structure from interference patterns produced by monochromatic X-rays?

    Answer: Bragg's Law

  7. In radio transmission, what does the acronym AM stand for?

    Answer: amplitude modulation

  8. A coil of wire that produces a magnetic field is typically called a:

    Answer: solenoid

  9. What is the name of the device that is made by combining two basic types of solid state rectifiers allowing the device to both rectify and amplify a current?

    Answer: transistor

  10. All elements with an atomic number greater than what number are unstable?

    Answer: 83

« Previous

Science Bowl Physics Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.