Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Physics

Science Bowl Sample Questions : Physics

  1. Considering the specific heat of aluminum is 0.21, iron is 0.10, and lead is 0.03, which metal will show the largest increase in temperature per calorie added to one gram of that metal?

    Answer: lead

  2. This person established the "one fluid theory" of electricity and performed some of the first investigations into electrical grounding and insulation:

    Answer: Ben Franklin

  3. Assuming g = 9.8 m/sec2, what is the weight on Earth, in Newtons, of a 60 kilogram person?

    Answer: 588 Newtons

  4. What secondary color of light is produced by mixing the primary colors of red and blue?

    Answer: magenta

  5. If the distance separating two charges is doubled, the force between them decreases by what multiple factor?

    Answer: 4

  6. For two objects separated by a distance d, if the mass of one of the objects is doubled, what will happen to the gravitational attraction between them?

    Answer: it is doubled

  7. For projectiles fired at identical speeds but various angles from the ground, neglecting air resistance and the curvature of the Earth, at what angle will the maximum horizontal distance be attained?

    Answer: 45 degrees

  8. What is the term for the speed at which an object will overcome the gravitational attraction of the Earth?

    Answer: escape velocity

  9. According to the standard model of particle physics, what is the name for the three leptons that have no electric charge and little if any mass?

    Answer: Neutrino

  10. This perceived force, that seems to want to throw a person off a merry-go-round, is often regarded by physicists as a fictitious force:

    Answer: centrifugal force

« Previous || Next »

Science Bowl Physics Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.