Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Physics

Science Bowl Sample Questions : Physics

  1. Which of the following particles has not yet been observed but is generally theorized to exist:

    1. mesons
    2. gluons
    3. fermionic hadrons
    4. gravitons

    Answer: D

  2. The fundamental forces of nature are most correctly given as:

    1. gravitational, electromagnetic, strong interactive, weak interactive
    2. chemical, mechanical, friction and atomic
    3. gravitational, electromotive, magnetic, atomic
    4. graviton, photon, lepton, hadron

    Answer: A

  3. Which of the following is the emission source for microwaves in a typical microwave oven:

    1. small cyclotron
    2. cadmium disk bombarded with a soft x-ray source
    3. magnetron
    4. laser lamp

    Answer: C

  4. Laser is an acronym for what?

    Answer: light amplification by stimulated emission of radiation

  5. By primarily using what simple machine did Galileo come to the conclusion on the existence of friction?

    Answer: inclined plane

  6. What formula is most appropriate to compute the kinetic energy of a block of ice sliding down an inclined plane?

    Answer: KE= mv2

  7. How many femtometers are in a nanometer?

    Answer: one million

  8. What is the name for the physical constant with a value of 6.62 X 10-27 erg seconds?

    Answer: Planck's Constant

  9. PHYSICS Short Answer To two significant figures, what is the index of refraction of air?

    Answer: 1.0

  10. If blue light is combined with green light, what color of light is produced?

    Answer: Cyan

« Previous || Next »

Science Bowl Physics Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.