Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Physics

Science Bowl Sample Questions : Physics

  1. According to the standard model of particle physics, which of the following is a force-carrying particle:

    1. proton
    2. neutron
    3. quark
    4. photon

    Answer: D

  2. How is the index of refraction computed:

    1. the speed of light in a vacuum is divided by the speed of light in the material
    2. the speed of light in the material is divided by the speed of light in a vacuum
    3. the speed of light in water is divided by the speed of light in a vacuum
    4. the speed of light in a vacuum is divided by the speed of light in water

    Answer: A

  3. ASTRONOMY Multiple Choice A parsec is equal to which of the following:

    1. 100 Astronomical Units
    2. 3.26 light years
    3. 100 light years
    4. 140 million kilometers

    Answer: B

  4. Which of the following exhibits the least resistivity at 0°C:

    1. mercury
    2. tungsten
    3. gold
    4. silver

    Answer: D

  5. Which of the following units is a measure of potential difference:

    1. erg
    2. ohm
    3. joule
    4. volt

    Answer: D

  6. Scientists at Brookhaven National Laboratory invented the forerunner of the PET, which was subsequently found to be well- suited for wide use in institutions around the world for which of the following:

    1. metabolic studies and clinical tests
    2. deep sea drilling
    3. nuclear spallation
    4. deep space studies

    Answer: A

  7. When a person whirls a rock on the end of a string and maintains it in uniform circular motion, the force exerted on the rock is most accurately referred to as:

    1. centrifugal
    2. centripetal
    3. rotational
    4. center fleeing

    Answer: B

  8. Which of the following is measured in Hertz?

    1. speed
    2. frequency
    3. wavelength
    4. amplitude

    Answer: B

  9. Which of the following colors of light has the greatest angle of refraction in normal glass:

    1. yellow
    2. green
    3. violet
    4. red

    Answer: C

  10. What large machine, which came on line in the summer of 2000 at the Department of Energy’s Brookhaven National Lab, is the world’s highest energy ion collider:

    1. Advanced Photon Source
    2. CERN supercollider
    3. Relativistic Heavy Ion Collider
    4. Phoenix

    Answer: C

« Previous || Next »

Science Bowl Physics Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.