Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Physics

Science Bowl Sample Questions : Physics

  1. Assuming friction is negligible, if a lever has a mechanical advantage of 5, how much effort in newtons is needed to lift a 10 newton load?

    Answer: 2 Newtons

  2. The throbbing caused by sounds of slightly different frequencies that results because of periodic constructive and destructive interference is called:

    Answer: beats

  3. How many neutrons and how many protons are present in a single deuterium nucleus?

    Answer: one proton and one neutron

  4. Which element has the simplest absorption spectrum?

    Answer: Hydrogens

  5. Order the following categories of electromagnetic radiation from the LOWEST frequency to the HIGHEST:

    FM radio, UHF TV, AM radio, microwaves

    Answer: am radio; fm radio; uhf tv; microwaves

  6. On an electric schematic, what does the symbol of a horizontal line interrupted by a saw tooth shaped line represent?

    Answer: resistor

  7. What cycle most directly describes the working cycle of a heat engine operating as an ideal engine of maximum thermal efficiency?

    Answer: Carnot Cycle

  8. If F equals electric force, and q and q' (read as: q-prime) are the charges on two particles, the expression F is proportional to q times q prime divided by distance squared is what law?

    Answer: Coulomb's Law

  9. By passing current through a wire wrapped around an iron rod, William Sturgeon invented the:

    Answer: Electromagnet

  10. What is the following statement most commonly known as:

    "A body immersed in a fluid is supported by a force equal to the weight of the fluid it displaces."

    Answer: Archimedes' Principle

« Previous || Next »

Science Bowl Physics Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.