Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Physics

Science Bowl Sample Questions : Physics

  1. According to Coulomb's Law, if two charged particles are repelled with a given force at a distance d, by what multiple will the force decrease by if d is increased by 4 times?

    Answer: 16 times

  2. The lowest frequency that determines the pitch of a musical note is most commonly called the:

    Answer: fundamental

  3. Order the following from the WORST electrical conductor to the BEST electrical conductor: glass, rubber, iron, dry wood:

    Answer: rubber, glass, dry wood, iron

  4. A bullet of mass m travelling at velocity v has a kinetic energy of ½mv2 when it strikes a ballistic pendulum of mass 1000 grams. The kinetic energy of the two masses moving together just after the moment of impact is about a thousand times smaller than ½mv2. What has most of the bullet's initial kinetic energy been converted to?

    Answer: heat

  5. In the 19th century, this Scottish scientist showed that all magnetic and all electric phenomena could be described by four equations that often bear his name. What is his name?

    Answer: James Clerk Maxwell

  6. When Thomas Edison was promoting the wide use of direct current, this personal enemy of Edison's was the chief proponent and expert in alternating current:

    Answer: Nikola Tesla

  7. When a green colored object is illuminated by a green light it will appear as what color to the human eye?

    Answer: Green

  8. How many more times louder is 70 decibels than 10 decibels?

    Answer: One Million

  9. What is the general term for the kind of material usually placed between the conducting plates of a capacitor?

    Answer: Dielectric

  10. While at Berkeley, Melvin Calvin used this radioisotope to decipher many of the complex processes of photosynthesis:

    Answer: Carbon 14

« Previous || Next »

Science Bowl Physics Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.