Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Mathematics

Science Bowl Sample Questions : Mathematics

  1. Where is the y intercept for y = sin x?

    Answer: zero

  2. The product of 6 factorial is how many times larger than the product of 5 factorial?

    Answer: 6

  3. What is the square root of 256?

    Answer: 16

  4. A farmer wishes to make a straight barbed wire fence 80 feet long. He wants to have a fence post every 8 feet. How many fence posts does he need?

    Answer: 11

  5. What form of geometry is one in which the parallel postulate of Euclidean Geometry does NOT hold:

    Answer: non-euclidean geometry

  6. If the length of the cycloid is 4 times the diameter of a rotating circle, then the area under the arch traced out by that cycloid is how many times the area of the rotating circle?

    Answer: 3 times

  7. According to "Set Theory", sets that do NOT contain themselves are typically referred to as:

    Answer: normal sets

  8. If you start with 1 bacterium and double the number every 15 minutes, how many bacteria will you have at the end of 3 hours and 45 minutes?

    Answer: 32,768

  9. How many degrees are there in π radians:

    Answer: 180o

  10. What is the cube root of 729?

    Answer: 9

« Previous || Next »

Science Bowl Mathematics Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-56
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.