Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Mathematics

Science Bowl Sample Questions : Mathematics

  1. A country adopted a policy requiring all couples to continue having children until they had a girl, after which they must stop having children. How many children will the average family have and what will the sex distribution be?

    Answer: Two Children - One Boy And One Girl

  2. Give the rational numbers in the following set:

    -8, - 3 , 1/5, 0, π

    Answer: -8, 1/5, 0

  3. What is the total angular distance in degrees over a sphere?

    Answer: 360 Degrees

  4. Six factorial equals what number?

    Answer: 720

  5. The converse of this theorem is: if the sum of the squares of two sides of a triangle equal the square of the third side then the triangle is a right triangle. What is the name of the theorem?

    Answer: Pythagorean Theorem

  6. Farmer John grows corn, tomatoes, potatoes and squash. He has only 2 fields for growing these products and cannot grow more than one product per field. How many planting combinations can be done in one season?

    Answer: 10

  7. The imaginary unit "i" is numerically defined as what?

    Answer: -1

  8. What 3 consecutive numbers add up to 45?

    Answer: 14, 15, and 16

  9. Every even integer greater than 2 can be written as the sum of two primes. Give the respective two pairs of prime numbers that when added give 8 and 12:

    Answer: 5 and 3 for the number 8; and 7 and 5 for the number 12

  10. In 1700 AD, this person showed that a series of 0's and 1's could be used to denote a number:

    Answer: Gottfried Liebniz

« Previous || Next »

Science Bowl Mathematics Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-56
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.