Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Mathematics

Science Bowl Sample Questions : Mathematics

  1. A person with lung cancer is given an MRI. Four radiologists examine each MRI independently. If each specialist can detect lung cancer with 80% accuracy, what is the probability that at least one of them will detect cancer in this patient:

    1. 0.998
    2. 0.01
    3. 0.25
    4. 0.8

    Answer: A

  2. The Babylonian number system is base 60, which makes it:

    1. vigesimal
    2. quinary
    3. binary
    4. sexagesimal

    Answer: D

  3. Which of the following is the surface area of a perfect sphere with a radius of 10 meters?

    1. 1256.7 m2
    2. 1200.5 m2
    3. 628 m2
    4. 125.7 m2

    Answer: A

  4. In the hexadecimal counting system, the letter c stands for what base-10 number:

    1. 12
    2. 3
    3. 16
    4. 11

    Answer: A

  5. Using an x- y coordinate axis, a parabola is represented by the equation x2 = 6y. The vertex of this parabola is at what coordinate point:

    1. (0, 0)
    2. (1, 1)
    3. (1, 2)
    4. (2, 2)

    Answer: A

  6. Give the range for the following six values 2, 7, 11, 19, 25, 33:

    Answer: 31

  7. π radians encompass what percent of a circle?

    Answer: 50%

  8. Convert 3/20 into a percentage:

    Answer: 15%

  9. If in a sequence of natural numbers, starting with 2, you begin eliminating every second number after 2, then every third number after 3, then every fourth number after 4, and so on, what type of numbers will be left?

    Answer: prime numbers

  10. When a quadratic function is plotted on a typical graph, it assumes what shape?

    Answer: Parabola

« Previous || Next »

Science Bowl Mathematics Sample Questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-56
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.