Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› General Science

Science Bowl Sample Questions : General Science

  1. Juglans nigra is the genus and species of what common name tree, whose wood is prized for its qualities in furniture making:

    Answer: Black Walnut

  2. A term coined by Jack Niles in the early 1970's to describe an office where workers can work at home on a computer and transmit data and documents to a central office via telephone lines, is:

    Answer: Telecommuting

  3. What is the largest possible 8 bit binary number?

    Answer: 11111111

  4. Order the following from the SMALLEST unit of distance to the LARGEST:

    mile, rod, feet, furlong.

    Answer: Feet, Rod, Furlong, Mile

  5. No reported cases of this pervasive and deadly disease has been reported in the western hemisphere for over two decades and it is believed to be nearly eliminated from the Earth:

    Answer: Smallpox

  6. A common type of RAM that is a small battery-backed memory that stores configuration settings is called:

    Answer: Cmos

  7. Air on Earth consists mainly of three gases. Give their percent composition rounded off to the nearest whole number:

    Answer: 78% Nitrogen; 21% Oxygen; And 1% Argon

  8. What were the two most valuable products derived from the tree Castanea americana ?

    Answer: Chestnuts And Wood

  9. There are several types of these systems commonly used in intranets designed to prevent unauthorized access by internet users to or from a private network:

    Answer: Firewall

  10. Order the following elements in dry weight per cent make-up in the human body, from the HIGHEST percent to the LOWEST percent content: Calcium; Nitrogen; Carbon; Magnesium:

    Answer: Carbon; Nitrogen; Calcium; Magnesium

« Previous

Science Bowl General Science Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.