Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› General Science

Science Bowl Sample Questions : General Science

  1. What does the D in DRAM stand for?

    Answer: Dynamic

  2. At what temperature, rounded off to whole degrees Centigrade, does distilled water reach its maximum density at sea level?

    Answer: 4 Degrees

  3. What is a common type of video card that has an onboard processor that can substantially increase speed and boost graphical and video performance:

    Answer: Graphics Accelerator Card

  4. What is the general name of the unusual infectious agents that causes spongiform encephalopathy (pronounced:EN-seff-alop- o-thee)?

    Answer: Prions

  5. In optical resolution terminology, dpi is often used. What does dpi stand for?

    Answer: Dots Per Inch

  6. This term is used by scientists when referring to the belief that the simplest explanation is most likely the correct explanation?

    Answer: Ockham's Razor

  7. What is the network device used to regenerate or replicate a signal over the same medium and is used to regenerate analog or digital signals distorted by transmission loss:

    Answer: Repeater

  8. What Clark University physics professor was an American pioneer of rocket theory after whom a major NASA space center is named?

    Answer: Robert Goddard

  9. The most common recommended method for calibrating a 1 milliliter automatic pipette gun would be to do what?

    Answer: Weigh A Milliliter Of Water From The Pipet

  10. What is the largest WAN in existence today?

    Answer: The Internet

« Previous || Next »

Science Bowl General Science Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.