Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› General Science

Science Bowl Sample Questions : General Science

  1. What is the field of GENERAL SCIENCE that deals with designing computer systems that can recognize spoken words:

    Answer: Voice Recognition

  2. What is the de facto standard protocol for establishing connections over networks:

    Answer: TCP/IP

  3. Severe annual crop damage to corn is caused by this fungus, which belongs to the order Ustiliginales :

    Answer: SMUT

  4. What does USB stand for?

    Answer: Universal Serial Bus

  5. Predicting data values on a graph that fall between two points is most typically referred to as:

    Answer: Interpolation

  6. The emerald is the green crystalline form of what common mineral?

    Answer: Beryl

  7. What are the 7 colors that Newton used to describe the visible light spectrum:

    Answer: Red, Orange, Yellow, Green, Blue, Indigo, And Violet

  8. What does the acronym CPU stand for?

    Answer: Central Processing Unit

  9. Iron pyrite is more popularly called:

    Answer: Fool's Gold

  10. In 1546, Frascatorius, by studying epidemics of plague and syphilis, compiled an impressive body of evidence to show disease was transmitted from person to person and is therefore considered to have founded what branch of science?

    Answer: Epidemiology

« Previous || Next »

Science Bowl General Science Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.