Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› General Science

Science Bowl Sample Questions : General Science

  1. In the tempering of steel tools, the process of rapidly cooling the tool is called:

    1. quickening
    2. quenching
    3. drawing
    4. case hardening

    Answer: B

  2. A double sided, double layered DVD designed under today’s specifications, has a top storage capacity of:

    1. less than 6 gigabytes
    2. greater than 16 gigabytes
    3. 8 to 10 gigabytes
    4. 12-14 gigabytes

    Answer: B

  3. Which of the following is responsible for the changing of the seasons in North America:

    1. the Earth's orbit is elliptical
    2. the Sun moves through space
    3. the Earth's axis is not perpendicular to the ecliptic
    4. the Earth's axis precesses

    Answer: C

  4. Which of the following most closely approximates the weight of a 1999 United States nickel:

    1. 1.9 grams
    2. 2.9 grams
    3. 5.9 grams
    4. 8.9 grams

    Answer: C

  5. An experiment is testing whether a certain water-based plant fertilizer helps plants grow better. The experimental group contains plants that are given 20 milliliters of the fertilizer per day. Which of the following would be the best control in this experiment:

    1. an equal number of plants that received nothing in place of the fertilizer
    2. an equal number of plants that received 20 milliliters of pure water in place of the fertilizer
    3. an equal number of plants that received twice as much fertilizer
    4. there is no need for a control

    Answer: B

  6. Why should you periodically defragment the hard drive:

    1. to prevent damage to the read/write heads on the hard drive
    2. to prevent the reoccurrence of error code 653 at startup
    3. to identify bad sectors on the hard drive
    4. to improve the quality of the sound card

    Answer: A

  7. Which of the following is the name for a rotating machine that converts mechanical energy into electrical energy by an armature rotating in a field produced by permanent magnets:

    1. electric motor
    2. turbine
    3. magneto
    4. kinetocycle

    Answer: C

  8. Which of the following is a standard datatype for Java, but not for standard C:

    1. float
    2. char
    3. byte
    4. integer

    Answer: C

  9. Which of the following is true about Java versus C language:

    1. C allows forward references
    2. Java allows forward references
    3. neither Java nor C allow forward references
    4. Java and C both allow forward references

    Answer: D

  10. What percentage of the world's ice is in Antarctica?

    1. 10 percent
    2. 25 percent
    3. 50 percent
    4. 90 percent

    Answer: D

« Previous || Next »

Science Bowl General Science Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.