Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Earth Science

Science Bowl Sample Questions : Earth Science

  1. Name 2 places on earth where continental glaciers exist:

    Answer: Antarctica And Greenland

  2. This mineral has the nickname "bloodstone" because it gives a deep red color on a streak test. What is its chemical formula?

    Answer: Fe2O3

  3. During which equinoxes are day and night of equal length around the world:

    Answer: Autumnal And Vernal Equinoxes

  4. Magma that reached the Earth's surface is called:

    Answer: Lava

  5. On the day of the summer solstice in the Southern Hemisphere, the sun can be seen directly overhead at what location around the globe?

    Answer: Tropic Of Capricorn

  6. A solid compound whose internal structural pattern is expressed as plane faces that can be seen with the unaided eye is generally known as a:

    Answer: Crystal

  7. What is the name for the margin where two plates in the lithosphere slide past each other?

    Answer: Transform Fault Margins

  8. As glaciers erode the surface over which they move, sets of parallel linear grooves are sometime worn into the rock surface. These grooves are called:

    Answer: Striations

  9. What common type of paper contains substantial amounts of corundum and magnetite?

    Answer: Sand Paper

  10. What is the only common mineral to be strongly magnetic other than magnetite:

    Answer: Pyrrhotite

« Previous || Next »

Science Bowl Earth Science Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-53
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.