Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Earth Science

Science Bowl Sample Questions : Earth Science

  1. What is the name for a roughly circular coral reef enclosing a shallow lagoon:

    1. barrier reef
    2. fringing reef
    3. shallow reef
    4. atoll

    Answer: D

  2. The physical property used in mineral identification for the way a mineral’s surface reflects light is called:

    1. streak
    2. polish
    3. refractivity
    4. luster

    Answer: D

  3. A low-gradient stream would most likely form a:

    1. V-shaped valley
    2. waterfall
    3. meander
    4. straight channel

    Answer: C

  4. The angle of insolation on the Earth’s surface is most direct at which latitude:

    1. 0o
    2. 90oNorth or South
    3. 66 ½oNorth or South
    4. 23 ½oNorth or South

    Answer: A

  5. Ground depressions in areas of Karst topography are called:

    1. kettles
    2. grabens
    3. sinkholes
    4. cirques

    Answer: C

  6. Steep-sided volcanoes such as Mounts Rainier, Hood, and Fuji, are examples of what kind of volcanoes:

    1. stratovolcanoes
    2. tephra cone volcanoes
    3. shield volcanoes
    4. tower volcanoes

    Answer: A

  7. Which of the following minerals best illustrates the property of cleavage:

    1. quartz
    2. chrysotite
    3. pyrite
    4. mica

    Answer: D

  8. Which of the following is an example of a metamorphic rock:

    1. gneiss
    2. granite
    3. sandstone
    4. limestone

    Answer: A

  9. In what layer of the Earth's atmosphere does most of our weather occur?

    Answer: Troposphere

  10. Order the following minerals from the hardest to the softest:

    Topaz; Corundum; Quartz; Fluorite

    Answer: Corundum; Topaz; Quartz; Fluorite

« Previous || Next »

Science Bowl Earth Science Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-53
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.