Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Chemistry

Science Bowl Sample Questions : Chemistry

Science bowl chemistry sample questions contains sample questions related to biochemistry, Analytical chemistry, Inorganic chemistry, Organic chemistry, physical chemistry etc.

Following are some science bowl chemistry sample questions:

  1. The ideal fuel for fuel cell use is:

    1. compressed natural gas
    2. reformulated gasoline
    3. hydrogen
    4. methanol

    Answer: HYDROGEN

  2. Out of the following choices, which is the correct name for N2O3:

    1. dinitrogen oxide
    2. dinitrogen dioxide
    3. dinitrogen trioxide
    4. dinitrogen tetroxide

    Answer: DINITROGEN TRIOXIDE

  3. Which of the following is an example of a buffer system:

    1. H2CO3 and water
    2. H2CO3 and NaHCO3
    3. NH3 and N2
    4. NaCl and KCl

    Answer: H2CO3 AND NaHCO3

  4. Which of the following is the best example of a polysaccharide:

    1. glucose
    2. galactose
    3. sucrose
    4. cellulose

    Answer: CELLULOSE

  5. Which of the following dominates the gasses in the Earth’s atmosphere, making up some 78% of the air by volume:

    1. nitrogen
    2. oxygen
    3. helium
    4. hydrogen

    Answer: NITROGEN

  6. Which of the following is an organic molecule:

    1. CaSO4
    2. CH4
    3. NH3
    4. H2O

    Answer: CH4

  7. Which one of the following has the greatest tendency to lose an electron?

    1. Zn
    2. Cl-
    3. Br2
    4. A mixture of PbSO4 and H2O

    Answer: ZN

  8. Which of the following is NOT a final product of the overall cell reaction in a hydrogen fuel cell:

    1. heat
    2. electric power
    3. carbon dioxide
    4. water

    Answer: CARBON DIOXIDE

  9. The use of electricity to decompose molten sodium chloride into its component elements is an example of:

    1. electrolysis
    2. galvanization
    3. a voltaic cell
    4. electroplating

    Answer: ELECTROLYSIS

  10. Which of the following metals react violently with water to produce hydrogen gas:

    1. sodium
    2. zinc
    3. platinum
    4. silver

    Answer: SODIUM

Next »

Science Bowl Chemistry Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-78
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.