Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Chemistry

Science Bowl Sample Questions : Chemistry

  1. What molecule is characteristically prevalent in sour milk and tired muscles?

    Answer: Lactic Acid

  2. Myoglobin binds oxygen in what tissue in the human body?

    Answer: Muscle

  3. What is the term for the pH at which an amino acid or protein becomes electrically neutral?

    Answer: Isoelectric Point

  4. Many of the groups of elements in the periodic table have acquired common names. The elements in Group IA, with the exception of hydrogen, are called what?

    Answer: Alkali Metals

  5. How many significant figures are there in the number 0.0036:

    Answer: 2

  6. Name the two most abundant elements in the universe?

    Answer: Hyydrogen And Helium

  7. What gas was discovered by Daniel Rutherford in 1772 by placing a mouse inside a bell jar, removing all the oxygen in the jar by burning a substance in it, and demonstrating the asphyxiation of the mouse:

    Answer: Nitrogen

  8. Cellulose is a polymer of repeating units of what molecule?

    Answer: Glucose

  9. Give the symbol for the element that is derived from the Latin word Plumbum

    Answer: Pb

  10. In order to compare two different gas samples, scientists use what is called the STP. What does STP stand for?

    Answer: Standard Temperature And Pressure

« Previous || Next »

Science Bowl Chemistry Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-78
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.