Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Chemistry

Science Bowl Sample Questions : Chemistry

  1. What element does the symbol Au stand for?

    Answer: Gold

  2. What are the 4 physical states of matter?

    Answer: Solid, Liquid, Gas, Plasma

  3. The general term for the removal of salts from brackish water or seawater to make it useable is called:

    Answer: Desalination

  4. What is the common name of the molecule dihydrogen dioxide?

    Answer: Hydrogen Peroxide

  5. Knowing that Iron has an atomic number of 26, how many protons and how many electrons does Fe+2 have?

    Answer: 26 Protons, 24 Electrons

  6. 4.0 liters of oxygen are mixed with 8.0 liters of nitrogen. Identify the solute and solvent in this mixture:

    Answer: Oxygen Is The Solute; Nitrogen Is The Solvent

  7. The reaction of an acid with an alcohol to form an ester and water is called:

    Answer: Esterification

  8. Carbohydrates are made of what three elements?

    Answer: Carbon, Hydrogen, Oxygen

  9. What are the two most common end-products of alcoholic fermentation?

    Answer: Ethanol And Carbon Dioxide

  10. It is estimated that each person in the United States consumes an average of 100 pounds of sucrose each year. Which two simple sugars are linked to make a sucrose molecule?

    Answer: Glucose And Fructose

« Previous || Next »

Science Bowl Chemistry Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-78
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.