Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Chemistry

Science Bowl Sample Questions : Chemistry

  1. Until the early 1960's, what group of elements were called the inert gases:

    Answer: Noble Gases

  2. What is the only known substance for which there is no triple point:

    Answer: Helium

  3. What is the branch of chemistry that deals with the relationship between electricity and chemical reactions?

    Answer: Electrochemistry

  4. Convert 673 Kelvin into degrees centigrade:

    Answer: 400oC

  5. Convert -40oF into Centigrade:

    Answer: -40oC

  6. What is the concentration, in parts per billion, of a solution that contains 1 microgram of solute per liter?

    Answer: 1 PPB

  7. Never found uncombined on Earth, what element occurs abundantly in limestone, gypsum and fluorite:

    Answer: Calcium

  8. To the nearest whole number, convert 0.300 atmosphere into millimeters of mercury, or torr:

    Answer: 228 Millimeters Of Mercury, Or Torr

  9. Round the following number to four significant figures and express the result in standard exponential notation: 0.006543210

    Answer: 6.543 X 10-3

  10. Which element has the following ground-state electron configuration: 1s22s22p6

    Answer: Neon

« Previous || Next »

Science Bowl Chemistry Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-78
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.