Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Chemistry

Science Bowl Sample Questions : Chemistry

  1. The wavelength of yellow light is 600 nanometers. What is the wavelength in centimeters:

    1. 6.0 x 10-9
    2. 6.0 x 10-7
    3. 6.0 x 10-5
    4. 6.0 x 10-2

    Answer: C

  2. Another name for heavy water is:

    1. ice
    2. salt water
    3. deuterium
    4. deuterium oxide

    Answer: D

  3. The Tyndall Effect can be demonstrated when light is passed through which of the following:

    1. a colloidal suspension
    2. supercritical water
    3. aqueous solutions
    4. mixtures of gasses

    Answer: A

  4. Which of the following is true about the Kinetic Theory of Gases:

    1. gas particles do not attract or repel each other
    2. gas particles are attracted to the walls of the container they are in
    3. the kinetic energy of gas particles is unrelated to temperature
    4. gas particles attract and repel each other

    Answer: A

  5. What is the pH of a solution with a hydronium ion concentration of 1 X 10-8 moles/dm3?

    1. 7
    2. 6
    3. 8
    4. 7.5

    Answer: C

  6. Fish in an aquarium require oxygen to live, which is usually done by pumping air into the fish tank using a mechanical pump. If all other things remain constant, the most effective transfer of oxygen to water comes from:

    1. small bubbles of air
    2. large bubbles of air
    3. bubbling of cold air
    4. slow bubbling of air

    Answer: A

  7. Which of the following are NOT carbonate minerals:

    1. calcite
    2. magnesite
    3. dolomite
    4. graphite

    Answer: D

  8. Under which of the following conditions will iron rust:

    1. in water
    2. in water and oxygen
    3. in oil
    4. in oil and water

    Answer: B

  9. Which of the following is NOT true about the Periodic Table:

    1. metals tend to gain ele ctrons while nonmetals tend to lose electrons
    2. metals tend to lose electrons while nonmetals tend to gain electrons
    3. elements with metallic properties are found on the left side of the table
    4. alkali metals are found in the vertical column that contains lithium

    Answer: A

  10. The reaction of hydrocarbons with oxygen to produce carbon dioxide, water and heat is called:

    1. fission
    2. fusion
    3. endothermic
    4. combustion

    Answer: D

« Previous || Next »

Science Bowl Chemistry Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-78
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.