Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Biology

Science Bowl Sample Questions : Biology

Science bowl biology sample questions contains sample questions related to biological terms like the characteristics and behaviors of organisms.

Following are some science bowl biology sample questions:

  1. The purine bases are:

    1. adenine and guanine
    2. adenine and cytosine
    3. thymine and cytosine
    4. uracil, thymine, and cytosine

    Answer: A

  2. Four chromatids would be considered a:

    1. mutation
    2. non-disjunction
    3. tetrad
    4. synapses

    Answer: C

  3. Which of the following is NOT in the class insecta:

    1. bees
    2. moths
    3. fireflies
    4. spiders

    Answer: D

  4. Plant cells differ from animal cells in that only plant cells possess:

    1. a nucleus
    2. mitochondria
    3. a cell wall
    4. lysosomes

    Answer: C

  5. Which of the following has the lowest blood pressure:

    1. aorta
    2. carotid artery
    3. femoral artery
    4. posterior vena cava

    Answer: D

  6. Barbara McClintock is famous for discovering which of the following:

    1. the structure of DNA with Watson and Crick
    2. introns
    3. jumping genes
    4. exons

    Answer: C

  7. Which of the following is NOT true of the Calvin-Benson Cycle:

    1. it is also sometimes called the dark reactions of photosynthesis
    2. it is also sometimes called the light independent reactions of photosynthesis
    3. it converts energy trapped in the light reactions into sugar
    4. it does not require stores of potential energy

    Answer: D

  8. Proteins made up of two or more polypeptide chains are said to possess:

    1. a resistance to denaturation
    2. a quaternary structure
    3. a tertiary structure
    4. an enzymatic refractory period

    Answer: B

  9. The cytoskeleton of a cell is made of:

    1. microtubules, lignin, and microfilaments
    2. microtubules, intermediate filaments, and microfilaments
    3. microtubules, flagellin, and microfilaments
    4. pectins, intermediate filaments, and microfilaments

    Answer: B

  10. A good light microscope has a resolving power of about:

    1. 0.5 millimeters
    2. 0 .5 nanometers
    3. 0.5 microns
    4. 5 nanometers

    Answer: C

Next »

Science Bowl Biology Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.