Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Biology

Science Bowl Sample Questions : Biology

  1. What is the name of the inner surface of the myocardium that is lined with a layer of endothelial cells?

    Answer: Endocardium

  2. Germs that cause fever usually act on this section of the brain, which is sometimes referred to as the body's thermostat:

    Answer: Hypothalamus

  3. Parkinson's disease is caused by a lack of this neurotransmitter in the brain:

    Answer: Dopamine

  4. What reflex causes the extension of the big toe and fanning of the other toes when the bottom of the foot is stroked?

    Answer: Babinski

  5. In plants, this naturally occurring auxin has the abbreviation IAA:

    Answer: indole acetic acid

  6. What is the vector for Rocky Mountain Spotted Fever?

    Answer: The Tick

  7. What three main parts make up the carpel of a plant?

    Answer: Stigma, Style, And Ovary

  8. What accessory organ allows bony fish to remain at a certain depth in the water without swimming?

    Answer: Swimbladder

  9. In many arthropods, the segments of the body are grouped into 3 distinct parts. Name all three parts:

    Answer: Head, Thorax, And Abdomen

  10. Vibration of this membrane moves 3 small bones that span the cavity of the middle ear:

    Answer: Tympanic Membrane

« Previous

Science Bowl Biology Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.