Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Biology

Science Bowl Sample Questions : Biology

  1. The exchange of gases between blood and the tissue occurs normally in:

    1. venules
    2. arterioles
    3. veins
    4. capillaries

    Answer: D

  2. In the cell cycle, DNA synthesis occurs during:

    1. mitosis
    2. G1
    3. G2
    4. interphase

    Answer: D

  3. Growth and development are synonymous, respectively, with which of the following:

    1. division and multiplication
    2. multiplication and division
    3. multiplication and differentiation
    4. zygote and embryo

    Answer: C

  4. DNA is produced from RNA:

    1. by reverse transcriptase
    2. by an oligoside
    3. by DNA polymerase
    4. in yeast as a protective measure

    Answer: A

  5. Which of the following does NOT belong to the Class Arachnida:

    1. spider
    2. tick
    3. mite
    4. shrimp

    Answer: D

  6. Transfer RNA with an amino acid attached to it is called:

    1. a charged tRNA
    2. an amino acyl tRNA
    3. a tRNA with an amino acid attached
    4. t-primed RNA

    Answer: B

  7. Which of the following is true about a brain cell from a ‘normal’ individual human:

    1. some DNA sequences are present in multiple copies
    2. most of the DNA codes for protein
    3. most genes are transcribed
    4. most genes are arranged in operon-like clusters

    Answer: A

  8. An example of negative feedback control is when:

    1. the end product of a metabolic pathway inhibits an earlier reaction
    2. the initial enzyme of a metabolic pathway inhibits a later reaction
    3. the end product of a metabolic pathway stimulates an earlier reaction
    4. the initial product of a metabolic pathway inhibits the next reaction

    Answer: A

  9. Which of the following is the term for when a segment of a chromosome rotates 180 degrees and rejoins the same chromosome:

    1. deletion
    2. inversion
    3. translocation
    4. duplication

    Answer: B

  10. A newborn baby’s immunity, which is acquired from the mother, is often referred to as:

    1. active immunity
    2. passive immunity
    3. bistander immunity
    4. physical immunity

    Answer: B

« Previous || Next »

Science Bowl Biology Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.