Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Biology

Science Bowl Sample Questions : Biology

  1. Which of the following fins is NOT found on fish:

    1. pectoral
    2. lateral
    3. dorsal
    4. pelvic

    Answer: B

  2. In mammals, the embryos have a physiological connection to the mothers body during development. This is an example of:

    1. viviparity
    2. ovoviviparity
    3. oviparity
    4. parity

    Answer: A

  3. The following pathway, CO2 + H2O + energy yields (CH2O)n + O2, represents which of the following:

    1. cellular respiration
    2. photosynthesis
    3. an irreversible reaction
    4. glycolysis

    Answer: B

  4. George Gamow made a contribution to biology by correctly interpreting the:

    1. X-ray crystallographic structure of DNA
    2. existence of reverse transcriptase
    3. minimum number of letters in the code for amino acids
    4. existence of oncogenes

    Answer: C

  5. Which of the following accounts for the largest decline in death rate in the USA between the years 1900 and 1990:

    1. accidents
    2. cancer
    3. cardiovascular disease
    4. infectious disease

    Answer: D

  6. Physicians give patients immuno-suppressing drugs after an organ transplant to prevent:

    1. infection
    2. a graft verses host response
    3. rejection of the transplant
    4. viral infections

    Answer: C

  7. Which of the following does NOT directly function in the cytoskeleton:

    1. microtubules
    2. microfilaments
    3. spectrin
    4. actin

    Answer: C

  8. Stems grow longer by creating new cells at their tips, in a region known as the:

    1. terminal division section
    2. terminal mitotic
    3. shoot apical meristem
    4. apical terminus

    Answer: C

  9. In a typical cell, cytokinesis overlaps with:

    1. S phase
    2. metaphase
    3. anaphase
    4. telophase

    Answer: D

  10. Francesco Redi is known for an experiment that refuted which of the following theories:

    1. the theory of spontaneous generation
    2. phlogiston theory
    3. the theory of bad humors
    4. the theory that disease was caused by astrological events

    Answer: A

« Previous || Next »

Science Bowl Biology Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.