Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Biology

Science Bowl Sample Questions : Biology

  1. Bacteria are more likely used to produce which of the following:

    1. gelatin
    2. wine
    3. pasteurized milk
    4. vinegar

    Answer: D

  2. Which of the following is NOT a nematode:

    1. pinworm
    2. hookworm
    3. tapeworm
    4. ascaris

    Answer: C

  3. Assuming a male mammal has an x-linked recessive gene which exhibits a certain characteristic phenotypic trait, which of the following is NOT true:

    1. all of his daughters will be carriers
    2. all of his sons will exhibit the trait
    3. there is a 50% chance his daughters will pass the recessive allele to their sons
    4. none of his sons will pass the recessive allele

    Answer: B

  4. Which of the following is MOST accurate for eukaryotic cells:

    1. introns are spliced out of pre-mRNA
    2. introns are spliced out of pre-DNA
    3. exons are spliced out of pre-mRNA
    4. exons are spliced out of pre-DNA

    Answer: A

  5. The tectorial membrane is found in which of the following anatomical structures of a human:

    1. inner ear
    2. eye
    3. testes
    4. ovaries

    Answer: A

  6. Plants gather wavelengths of light NOT absorbed by the main chlorophyll a and b through:

    1. photosystem I
    2. photosystem II
    3. accessory pigments
    4. carotenoids

    Answer: C

  7. Which of the following is not caused by a virus:

    1. mumps
    2. yellow fever
    3. small pox
    4. leprosy

    Answer: D

  8. In the classification of organisms, four of the 5 Kingdoms are Animalia, Plantae, Fungi, and Protista. What is the fifth?

    Answer: Monera

  9. Order the following from the largest taxonomic group to the smallest group: order, genus, kingdom, class, family, species

    Answer: Kingdom, Class, Order, Family, Genus, Species

  10. The biological term for programmed cell death is:

    Answer: Apoptosis

« Previous || Next »

Science Bowl Biology Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.