Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Biology

Science Bowl Sample Questions : Biology

  1. When the body is in a time of stress, which of the 2 divisions of the autonomic nervous system is primarily directing the response?

    Answer: Sympathetic System

  2. How many different cranial nerves are there in the human body?

    Answer: 12

  3. For a flower to be complete, it must possess what four types of floral appendages?

    Answer: Sepals, Petals, Stamens, And Carpels

  4. Biologists usually refer to the head of a tapeworm by what name?

    Answer: Scolex

  5. What morphological scientific name is given to a spherically shaped bacterium?

    Answer: Coccus

  6. What is the name of a graffian follicle after it releases an egg, turns into a yellow body, and begins to secrete progesterone?

    Answer: Corpus Luteum

  7. Which white blood cell is typically known as the body's first line of defense:

    Answer: Neutrophil

  8. What is the botanical name for the horizontal stems that allow a plant to spread underground?

    Answer: Rhizomes

  9. Mendel did most of his original experimentation using this type of plant:

    Answer: Pea

  10. Order the following from the part of the digestive tract nearest to the beginning to the part nearest to the end: jejunum, ileum, esophagus, duodenum

    Answer: Esophagus, Duodenum, Jejunum, Ileum

« Previous || Next »

Science Bowl Biology Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.