Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Biology

Science Bowl Sample Questions : Biology

  1. What does the first word designate in the binomial nomenclature system?

    Answer: Genus

  2. What kingdom of organisms does a professional Mycologist study?

    Answer: Fungi

  3. What kind of microscopy does the following describe:
    Samples are treated with an electron-dense material and then cut into thin layers. While inside the microscope's column, electrons that are passed through the sample and differentially scattered to show a silhouetted image on a phosphorescent screen:

    Answer: Transmission Electron Microscopy

  4. Which germ layer in mammals is predominantly responsible for forming the nervous system?

    Answer: Ectoderm

  5. What is the most common physiological term used to denote how the body maintains a stable internal environment in the face of a constantly changing external environment?

    Answer: Homeostasis

  6. Where is intracellular fluid normally found?

    Answer: inside of cells

  7. In 1884, the Danish microbiologist Hans Christian Gram invented the gram stain, which delineates the difference between what two general types of bacteria?

    Answer: Gram Positive And Gram Negative

  8. What are the main products of plasma cells called?

    Answer: Antibodies

  9. This anatomical term means "nearer the midsagittal plane":

    Answer: Medial

  10. The gustatory system has to do mostly with what human sense?

    Answer: Taste

« Previous || Next »

Science Bowl Biology Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.