Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Astronomy

Science Bowl Sample Questions : Astronomy

  1. What do Astronomers call the point in the sky that is directly overhead?

    Answer: Zenith

  2. A meteor that reaches the surface of the Earth is more accurately called a:

    Answer: meteorite

  3. Which planet in our solar system has the most circular orbit?

    Answer: venus

  4. Mars has a thin atmosphere composed mainly of what gas?

    Answer: carbon dioxide

  5. Which moon is the only other body in our solar system, besides the Earth, that has an atmosphere of mostly nitrogen?

    Answer: titan

  6. When a superior planet is at quadrature in reference to the Earth, what is its elongation in degrees?

    Answer: 90o

  7. What moon of Neptune orbits in a retrograde direction?

    Answer: Triton

  8. What is the name for the celestial body of interstellar gas and dust where stars are sometimes born?

    Answer: Nebula

  9. Based on "best altitude conditions", during what month in the northern hemisphere is it the best time to observe the full moon?

    Answer: December

  10. The work of this Harvard College Observatory scientist made possible the first accurate determination of extragalactic distances by what is often called Henrietta's Law:

    Answer: Henrietta Leavitt

« Previous || Next »

Science Bowl Astronomy Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-54
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.