Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Science Bowl Sample Questions ›› Astronomy

Science Bowl Sample Questions : Astronomy

  1. Name the part of the Sun that we can see without any instruments:

    Answer: The Photosphere

  2. All of Saturn's moons are composed predominantly of what substance?

    Answer: Ice

  3. Rounded off to the nearest trillion, how many miles is in a light year?

    Answer: 6

  4. Of the three types of meteorites, which is the most common, in terms of the number of samples, to fall to Earth in recorded history:

    Answer: Stony Meteorites

  5. What are the scientific names for the two regions of a sunspot?

    Answer: Umbra And Penumbra

  6. The Kappa Cygnids and the Northern Delta Aquarids are names for what phenomena?

    Answer: Meteor Showers

  7. What substance is responsible for Neptune's blue-green color?

    Answer: Methane Gas

  8. Give the common name for the phenomenon which is the result of sunlight reflecting off the Earth and faintly illuminating the darkened portion of the moon:

    Answer: Earthshine

  9. Who's book, titled "Concerning the Revolutions of Celestial Spheres", is considered to mark the birth of modern astronomy?

    Answer: Copernicus

  10. The celestial coordinate analogous to latitude is called:

    Answer: Declination

« Previous || Next »

Science Bowl Astronomy Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-54
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.