Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
SAT Sample Questions ›› Verbal Sectiopn : Sentence Completions

SAT Sample Questions

Verbal Section : Sentence Completions

Every sentence given below has one or may be two blanks; every blank point out that there is something that has been erased. Beneath the sentence are set of words or five options given. Select the particular word or set of words from every blank that perfectly fits the meaning of the sentence as a whole.

  1. Strawberries are low in obese content and fat. They are -- -- -- -- -- with vitamin C, folic acid, fiber, as well as potassium. They can lessen the possibility of heart attacks and cancers. Strawberry eating helps in the lessening of systolic blood stress. Juice from strawberry pulp helps in improving from fever. Strawberry juice, if mixed with honey can lessen irritation. It has a -- -- -- -- -- effect on sunburns.

    1. Loaded - Healing
    2. Lot of - Good
    3. Burdened - Heal
    4. Hampered - Cure
    5. Hindered - Make well

    Ans : A

  2. Oranges grown in Southeast Asia, and then extended throughout the world with timing directly parallel to the -- -- -- -- -- of culture. Thus, for instance, it was Columbus, who brought the first orange seeds in the World. Invading Moors had previously introduced them to Spain. Oranges played an important and representational part in the work of the painters of the Italian regeneration, and, in previous centuries, at least two attacks of Italy were touched off by gifts of oranges -- -- -- -- -- sent to warlords in the northern countries. Oranges were known as Golden Apples of the Hesperides.

    1. Mores - Charming
    2. Spread - Alluringly
    3. Society - Amiable
    4. Humanity - Charm
    5. Kindness - Allure

    Ans : B

  3. Volcanic mountains  when melts rock from deep within the Earth -- -- -- -- during the crust and heaps up on itself. Check The island chain of Hawaii is in fact on the top of the list of the volcanoes prone area. Famous volcanoes on land include Mount Fuji in Japan and Mount St. Helens in Washington State. Sometimes volcanic explosions break down mountains in its place of building them up, like in the year 1980 -- -- -- -- --that blew the top of Mount St. Helens.

    1. Erupts - Explosions
    2. Blast - Bang
    3. Flash - Flare up
    4. Blaze - Spark
    5. Burn - Fire

    Ans :A

  4. While white lilies represent chastity and desirable quality - and were the mark of the Virgin Mary’s transparency and her role of ruler of the Angels as, other ranges became -- -- -- -- --, they brought with them extra meanings and representations as well. An alstroemeria or Peruvian lily symbolizes companionship and affection, white stargazer lilies convey kindness and a pink stargazer lily -- -- -- -- -- assets and success. Symbolizing modesty and loyalty, lilies of the vale are the 2nd nuptial anniversary flower.

    1. Usual - Signifies
    2. Common - Shows
    3. Ordinary - Display
    4. Accepted - Signifies
    5. Received - Exhibit

    Ans :D

  5. Kiwi birds are tremendously -- -- -- -- -- in the bird world. They are usually found in the size of chickens, but they lay eggs which is alike to ostrich eggs, weighing around a pound each egg. Their -- -- -- -- -- eggs are the major in the bird world, in quantity to their bodies. These birds were named after their characteristic shrill sound "kee-wee".

    1. Unique - Vast
    2. Similar - Small
    3. Comparable - Tiny
    4. Equivalent - Giant
    5. Equal - Monster

    Ans :A

  6. The Tundra region Swan stays in groups apart when on a reproduction territory. Although most swans reach out to -- -- -- -- --, but a large part of the population on the reproduction grounds still can be found in groups. These swans are not reproducing, and may be little birds that have not yet started breeding, adult pairs whose -- -- -- -- -- attempts botched, or adults that bred in the long-ago but for some cause do not in that year.

    1. Type - Birth
    2. Breed - Reproduction
    3. Kind - Labor
    4. Sort - Native
    5. Genus - National

    Ans :B

  7. A cherry tree is a blossoming deciduous tree that puts up with a fruit. The fruit cherry is -- -- -- -- -- round, with despair at the peak. The outer cover of the fruit is soft and ranges from light to very deep red color, even though they are also found in white and yellow colors. The fruit of the cherry tree is usually either sour or sweet in -- -- -- -- --.

    1. Generally - Taste
    2. Somewhat - Delicious
    3. Tasty - Feel
    4. Fairly - Sense
    5. Quiet - Brains

    Ans :A

  8. Roses have been the most liked and first choice of flowers for the use of ---------- all over the world. They also act as a grand addition to residence and office furnishings. A cluster of roses or even a single rose works wonders aesthetically and significantly to make the place livelier. Besides beautiful cut roses, false flowers like silk roses in dissimilar colors are also extensively used for ----------------.

    1. Gifting - Beautification
    2. Giving - Decor
    3. Generous - Furnishing
    4. Kind - Trimming
    5. Liberal - Garnish

    Ans :A

  9. According to the Space Online Dictionary and About Astronomy, a star is a ball of habitually hydrogen and helium gas that shines exceptionally -- -- -- -- --. A star is so enormous that its core is tremendously intense and burning. At the high nucleus temperatures of a star, atoms travel so fast that they occasionally attach to other atoms when they crash with them, creating more -- -- -- -- -- atoms and producing a great quantity of energy. This procedure is known as nuclear mixture.

    1. Vibrantly - Enormous
    2. Brightly - mammoth
    3. Vividly - Colossal
    4. Garishly - Gigantic
    5. Loudly - Massive

    Ans :A

  10. Through binding the power of fine art, we hope to assemble global -- -- -- -- -- for the defense of ecological biodiversity, and to make a new model promoting maintenance worldwide. The plan will address many themes, as well as the association between the natural surroundings and human traditions; assumptions about the importance of -- -- -- -- -- natural and cultural variety; and global examination and exchange.

    1. Hold - Store
    2. Support - Preserving
    3. Clutch - Amass
    4. Grip - Stock up
    5. Grasp - Hoard

    Ans :B

‹‹Previous || Next ››

SAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.