Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
SAT Sample Questions » Verbal Section : Analogies

SAT Sample Questions

Verbal Section : Analogies

Directions:
Each of the questions below consists of two words that have a certain relationship to each other, followed by five lettered pairs of related words. Select the lettered pair of words.

  1. March, Skip, Jog
    Toss, Pitch, -- -- -- --

    1. Hurl
    2. Jump
    3. Ballet
    4. Swing over

    Ans : A

  2. Dinner, Banquet, Snack
    Refuge, Palace, -- -- -- --

    1. Lobby
    2. Defense
    3. Paradise
    4. Mansion

    Ans : D

  3. Bat, Honey bee, Angel
    Kangaroo, Rabbit, -- -- -- --

    1. Grasshopper
    2. Fish Angel
    3. Jogger
    4. Possum

    Ans : A

  4. Partition, Border, Barrier
    Road, Lane, -- -- -- --

    1. Walker
    2. Slope
    3. Airstrip
    4. Passageway

    Ans : D

    Each one of the subsequent questions consists of an associated pair of words, pursued by five pairs of words. Select the pair that perfectly symbolize a alike relationship to the one articulated in the actual pair of words.

  5. Binding : Manuscript

    1. Frame : Picture
    2. Scandalous : Gang
    3. Nail : Knock
    4. Show : Museum
    5. Artiste : Carpenter

    Ans : A

  6. Discover : Find out

    1. Doze : Rouse
    2. Study : Glide
    3. Imagine : Relate
    4. Examine : Learn
    5. Write : Produce

    Ans : D

  7. Siamese : Cat

    1. Romaine : Lettuce
    2. Mark : Blemish
    3. Collar : Bridle
    4. Category : Breed
    5. Dog : Puppy

    Ans : A

  8. Bird : Finch

    1. Dalmatian : Dog
    2. Monster : Reptile
    3. Collie : Marsupial
    4. Frog : Tadpole
    5. Ant : Ladybug

    Ans : A

  9. Blossom : Petal

    1. Sandals : Shoes
    2. Bottom : Ball
    3. Tire : Bicycle
    4. Salt : Sprinkle
    5. Puppy : Dog

    Ans : C

  10. Bale : Fiber

    1. Cow : Steak
    2. Fat : Churn
    3. Curd : Butter
    4. Wine : Uproar
    5. Grain : Shock

    Ans : E

Next ››

SAT Sample Analogies Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.